nekategorizovan

Održavanje srebrnog nakita

  • Nakit se poslednji stavlja a prvi skida. Obavezno ga skinuti pre odlaska na spavanje i kupanje. Nakit ne nositi u kozmetičkim salonima i prilikom odlaska na rekreaciju, plažu ili bazen, jer ga razni kozmetički preparati i intenzivan znoj mogu zaprljati. U tom slučaju je potrebno odneti nakit u zlataru radi temeljnog čišćenja.
  • Pravilno održavanje srebrnog nakita je osnova da nakit dugo zadrži početni sjaj. Najbolje je održavati nakit od srebra tako što ćete ga povremeno izglancati krpicom specijalno namenjenom za održavanje nakita a koju možete kupiti i u našem online shopu.
  • Srebrni nakit je najbolje držati u platnenim ili plastičnim zip kesicama kako bi se smanjilo tamnjenje.
  • Srebro je plemenit metal koji kao katalizator ima sklonost da stvara patinu. Ova patina u zavisnosti od sredine prepoznaje se kao promena boje nakita.
  • Oksidacija srebra je poznata kao pojava promene boje nakita. Proces oksidiranja srebra prvo polazi od žućkasto bakarne boje pa vremenom do tamne. Na oksidaciju srebra utiču kozmetika i parfemi, sunčeva svetlost, neonska osvetljenja, vlaga i vazduh. Redovnim brisanjem uz pomoć specijalne krpice nakit će dugo ostati sjajan i blistav.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *